Агар-Агар (50г)
Це натуральний харчовий загусник, який виготовляється з морських червоно-бурих водоростей (замінник желатину).
Агар-агар розчиняється виключно у гарячій воді (95-100 градусів). Гарячий розчин прозорий і злегка в'язкий. Внаслідок охолодження до температури 39 градусів він стає прозорим гелем желеподібної консистенції, який за потреби можна повторно підігрівати.
На відміну від більш простих загусників здатність загусати у агар-агар 1200 набагато вище. А це означає, що агар потрібно використовувати значно меншій кількості, до того ж він швидше густіє.
Плюсом агар-агару є той факт, що він не має смаку. Желатин має тваринний присмак, який ви завжди відчуватимете. Тому у застосуванні для кондитерського виробництва агар-агар незрівнянна знахідка.
Використовують агар-агар як загусник у соусах, десертах, заварних кремах і пудингах.